Πειραιάς

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λιμάνι του Πειραιά, Μαρίνα Ζέας

01.

Αξιοθέατα

O Πειραιάς -το κύριο λιμάνι της Αθήνας- βρίσκεται νοτιοδυτικά της ελληνικής πρωτεύουσας καταλαμβάνοντας μια χερσόνησο συνολικής έκτασης δέκα χιλιομέτρων.

Στα βόρεια της πόλης του Πειραιά βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, όπου εξυπηρετούνται εμπορικά και επιβατικά πλοία από όλο τον κόσμο. Στα νότια της πόλης υπάρχουν δυο μικρότερα λιμάνια και αρκετά μέρη διασκέδασης.

Στο λιμάνι της Ζέας υπάρχει μαρίνα για σκάφη αναψυχής και πολλά εστιατόρια και καφετέριες. Υπάρχουν και δύο παραλίες που φτάνει κανείς εκεί πολύ εύκολα – ακόμα και με λίγο περπάτημα. Το Μικρολίμανο είναι ένα γραφικό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και παραδοσιακές ψαροταβέρνες καθώς και πιο μοντέρνα εστιατόρια που δένουν με μοναδικό τρόπο.

01.

Αξιοθέατα

O Πειραιάς -το κύριο λιμάνι της Αθήνας- βρίσκεται νοτιοδυτικά της ελληνικής πρωτεύουσας καταλαμβάνοντας μια χερσόνησο συνολικής έκτασης δέκα χιλιομέτρων.

Στα βόρεια της πόλης του Πειραιά βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, όπου εξυπηρετούνται εμπορικά και επιβατικά πλοία από όλο τον κόσμο. Ο Πειραιάς είναι ο βασικός κόμβος της ελληνικής ναυσιπλοΐας, με συχνά δρομολόγια για όλα τα ελληνικά νησιά. Όλα τα πλοία αναχωρούν από το κεντρικό λιμάνι, καθώς και τα ιπτάμενα δελφίνια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στα νότια της πόλης υπάρχουν δυο μικρότερα λιμάνια και αρκετά μέρη διασκέδασης.

Στο λιμάνι της Ζέας υπάρχει μαρίνα για σκάφη αναψυχής, πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Υπάρχουν και δύο παραλίες που φτάνει κανείς εκεί πολύ εύκολα – ακόμα και με λίγο περπάτημα. Το Μικρολίμανο είναι ένα γραφικό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και παραδοσιακές ψαροταβέρνες καθώς και πιο μοντέρνα εστιατόρια που δένουν με μοναδικό τρόπο.

Η πόλη του Πειραιά έχει δύο μουσεία: το Ναυτικό μουσείο στο λιμάνι της Ζέας και το Αρχαιολογικό μουσείο στην οδό Χαρ. Τρικούπη 31. Άξια αναφοράς είναι και ο μητροπολιτικός ναός της Αγ. Τριάδος στην οδό Δημοκρατίας (Βασ. Γεωργίου Α’) καθώς και το Δημοτικό θέατρο που κτίστηκε το 1885.

02.

Διασκέδαση

Μοντέρνος και συνάμα γραφικός ο Πειραιάς δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τις επιλογές που έχει να προσφέρει για διασκέδαση. 

Από τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες μέχρι τα γκουρμέ εστιατόρια που θα βρείτε στο κοσμοπολίτικο Μικρολίμανο που σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί, στο πιο “χαλαρό” Πασαλιμάνι για καφέ ή φαγητό με θέα στην πανέμορφη μαρίνα ή για ουζάκι και ψαρομεζέδες στην λιγότερο γνωστή για τους επισκέπτες πλευρά της πόλης, στην Πειραϊκή.

 Όμως οι επιλογές δεν σταματούν εδώ, μιας και η καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης χτυπάει στα μπαράκια της Τρούμπας για διασκέδαση μέχρι το πρωί.

03.

Πληροφορίες

Πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στο www.greekferries.gr ενώ λεπτομέρειες για τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις www.ferries.gr, www.bluestarferries.com ή www.hsw.gr.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε με το λιμεναρχείο Πειραιά στα τηλ: 210-4511311, 210-4226000/14.

Ο Πειραιάς και η Αθήνα συνδέονται τόσο με το Μετρό όσο και με λεωφορεία. Με το Μετρό – γραμμές 1 & 3 – και με το λεωφορείο 049 προς Ομόνοια και προς την πλατεία Συντάγματος με το λεωφορείο 040. Πλησιέστερη στάση Μετρό στο Ξενοδοχείο είναι το Δημοτικό Θέατρο που απέχει μόλις 500 μέτρα και αποτελεί τερματικό σταθμό της γραμμής 3.

Σημεία Ενδιαφέροντος:
Μουσείο Ακρόπολης
Εθνική Πινακοθήκη
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης
Μουσείο Μπενάκη

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Μετεωρολογικές προγνώσεις για την Ελλάδα
Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας
Μετρό Αθηνών
ΗΣΑΠ – Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών – Πειραιώς
Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών
Τραμ

ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ: